ΛΑΓΟΣ ΣΤΙΦΑΔΟ του κυνηγού Νίκου Τσίμα

Οξυά, 31 Δεκέμβρη 2007
Κόβαμε το λαγό σε μερίδες.
Ρίχναμε στην κατσαρόλα τις κομμένες μερίδες του λαγού, λάδι, και ψιλοκομμένο (ξερό) κρεμμύδι και καβουρντίζαμε (τσιγάρισμα).
Ρίχναμε λίγο κρασί, ολόκληρα μικρά κρεμμύδια (ή μεγάλα κομμένα στη μέση). Βάζαμε και 4-5 φύλλα δάφνης καθώς και ολόκληρους σπόρους μαύρο πιπέρι και στο τέλος βάζαμε και φρέσκια ντομάτα (ή τοματοπελτέ).
Την κατσαρόλα (που είχε όλα τα παραπάνω υλικά) τη σφραγίζαμε με ζυμάρι (όπως τώρα το καζάνι που βγαίνουν τα τσίπουρα) για να μείνει μέσα ο ατμός.
Για να μη σηκώσει – λόγω πίεσης - ο ατμός το καπάκι βάζαμε από πάνω του μια πέτρα (συνήθως ή άλλο βαρύ όμως αντικείμενο).
Έβραζα η κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά στο τζάκι για 3 περίπου ώρες.
Στη συνέχεια έτοιμο για φάγωμα.
Το κεφάλι του λαγού το σερβίραμε στον Κυνηγό (για τιμωρία μάλλον γιατί το κεφάλι δεν έχει κρέας).

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οξυά, Μαστοροχώρια, Κόνιτσα, Ήπειρος

Πρόεδρος: 6972660994
Ταμίας: 6942635071

info@oxya.gr

Newsletter

Εγγραφείτε στη λίστα μας για να λαμβάνετε ενημερώσεις

Search