ΦΑΣΟΛΑΔΑ της Αμαλίας Τσίμα

Οξυά, 31 Δεκέμβρη 2007
Στη χόβολη – άκρη στο τζάκι – από βραδύς ρίχναμε σε ένα τσ(ου)κάλι (μπακιρένια κατσαρόλα) με νερό, μια μ(ι)σούρα φασόλια, για να χουμαλιάζουν / σιγοβράζουν.
Συμπληρώναμε τη νύχτα νερό αν χρειάζονταν.
Λίγο πριν φάμε ρίχναμε λίγο λάδι (που να βρεις περισσότερο εξάλλου), πιπέρι κόκκινο γλυκό, δυόσμο και ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι.
Όλο το μείγμα του τσουκαλιού το βράζαμε για 10 περίπου λεπτά στο τζάκι και έτοιμο. Βάζαμε τη φασολάδα σε μ(ι)σούρες και ρίχναμε μέσα ψωμί για να μαλακώσει…….το ψωμί (εξάλλου πολλών ημερών ήταν) και δεν έμενε τίποτε στις μ(ι)σούρες …ούτε καν ψωμί…

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οξυά, Μαστοροχώρια, Κόνιτσα, Ήπειρος

Πρόεδρος: 6972660994
Ταμίας: 6942635071

info@oxya.gr

Newsletter

Εγγραφείτε στη λίστα μας για να λαμβάνετε ενημερώσεις

Search