Κύριο Υλικό Καλαμποκίσιο Αλεύρι.
Στο τζάκι βάζαμε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι να βράσει. Όταν έβραζε ρίχναμε δύο χούφτες αλεύρι καλαμποκίσιο το αφήναμε να βράσει λίγο.
Ανακατεύαμε με ξύλινη κουτάλα το περιεχόμενο μέχρις ότου άρχιζε να «σφίγγει». Στη συνέχεια κατεβάζαμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μετά, σε ένα τηγάνι βάζαμε αρκετό βούτυρο (ή λάδι) και το βάζαμε στη φωτιά. Μόλις ροδοκοκκίνιζε (βούτυρο ή λάδι) παίρναμε με ένα κουτάλι μια κουταλιά από το περιεχόμενο του καλαμποκιού (τόχαμε στην άκρη στο τζάκι στην κατσαρόλα εξάλλου) το ρίχναμε στο τηγάνι – συνεχίζαμε να το έχουμε στη φωτιά ζεστό – το γυρίζαμε (την κουταλιά) γύρω γύρω για να «βουτυρώσει» ή να «λαδώσει» και στη συνέχεια τη βάζαμε έτοιμη σε μια πιατέλα. Έτσι συνεχίζαμε τη διαδικασία με όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέχρι να τελειώσει το υλικό.