ΠΑΣΤΡΕΜΑΣ της Ανδρονίκης Πορφύρη

Κόβαμε μεγάλα κομμάτια (λωρίδες συνήθως) κρέατος από Γίδα.
Αλατίζαμε όλα κομμένα κομμάτια κρέατος με χονδρό αλάτι και τα βάζαμε σ΄ ένα σκαφίδι.
Αφήναμε το κρέας έτσι στο σκαφίδι για 8 μέρες. Μετά κρεμούσαμε το κάθε κομμάτι κρέας μέσα στο σπίτι. Στο ταβάνι του δωματίου καρφώναμε δύο λαμαρίνες (σχήματος ανάποδου Ω) και ανάμεσά τους περνάγαμε ένα φασουλότσακνο (ξύλο που βάζαμε για να στηρίξουμε τα φασόλια στον κήπο) . Στο ξύλο αυτό με τσιγκέλια «απλώναμε» το κρέας για να στεγνώσει ομαλά.
Μετά από 10 περίπου μέρες μαζεύαμε το κρέας και το βάζαμε σε ΠΑΝΙΝΗ ΣΑΚΟΥΛΑ ξεχωριστά για αποθήκευση για όλο το Χειμώνα.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οξυά, Μαστοροχώρια, Κόνιτσα, Ήπειρος

Πρόεδρος: 6972660994
Ταμίας: 6942635071

info@oxya.gr

Newsletter

Εγγραφείτε στη λίστα μας για να λαμβάνετε ενημερώσεις

Search