ΜΠΑΤΣΑΡΟΠΙΤΑ της Ελένης Αθανασοπούλου

Υλικά:
1 πακέτο καλαμποκάλευρο
½ κούπα λάδι και αλάτι
1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο
1 κουταλάκι σόδα φαγητού
Εκτέλεση:
Από το πακέτο του καλαμποκάλευρου κρατάμε δύο χουφτίτσες και το υπόλοιπο το βάζουμε μαζί με όλα τα υλικά σε μία λεκάνη και τα ζυμώνουμε, μαζί με νερό, όσο να γίνει μία ζύμη παχύς πολτός.
Λαδώνουμε ένα ταψί καλά και στρώνουμε τον πολτό πέρα για πέρα.

Γέμιση:
Έχουμε έτοιμα χόρτα διάφορα (σπανάκι, λάπατα, πράσα, κρεμμυδάκια φρέσκα και ό,τι συνδυασμό θέλουμε) πλυμένα, τριμμένα και ελαφρώς τσιγαρισμένα.
Ρίχνουμε μέσα δύο αυγά, τυρί φέτα και τυρί κίτρινο (γκούντα) τριμμένα, λίγο αλεύρι λευκό και γάλα φρέσκο για να γίνουνε κουρκούτι. Τα δοκιμάζουμε να είναι νόστιμα και αλατισμένα κανονικά.

Τα απλώνουμε πάνω στη ζύμη, τρίβουμε με τον τρίφτη πάνω λίγο ακόμη τυρί κίτρινο (γκούντα) και πασπαλίζουμε το αλεύρι που είχαμε κρατήσει σε όλο το ταψί. Ρίχνουμε μπόλικο λάδι από πάνω, καταβρέχουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 200ο για 45 περ. λεπτά. Μόλις κρυώσει, την τρώμε με ξινόγαλο…

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οξυά, Μαστοροχώρια, Κόνιτσα, Ήπειρος

Πρόεδρος: 6972660994
Ταμίας: 6942635071

info@oxya.gr

Newsletter

Εγγραφείτε στη λίστα μας για να λαμβάνετε ενημερώσεις

Search