Έφερνε ο παππούς από το κυνήγι 2-3 έτοιμες, μαδημένες και καθαρισμένες πέρδικες, για να μην πάρει μυρωδιά το κρέας. Εγώ τις ζεμάτιζα λίγο για να καθαρίσουν καλύτερα από τα φτερά, τις έπλενα καλά και τις έβαζα στην κατσαρόλα για να βράσουν με νερό στην μασίνα περίπου 2-3 ώρες. a
Ύστερα όταν έφτανε η ώρα να σχολάσουν τα παιδιά από το σχολείο, έβγαζα το κρέας από την κατσαρόλα και έριχνα το ρυζάκι. Το άφηνα να βράσει ένα τέταρτο, ίσως και λίγο παραπάνω, και έπειτα κατέβαζα από την φωτιά την σούπα για να την αυγοκόψω. Αντί για λεμόνι, που δεν είχαμε τότε στα χωριά, χρησιμοποιούσαμε “Τοζ” λεμόνι.