ΠEΡΔΙΚΑ ΣΟYΠΑ της Αλεξάνδρας Ευθυμίου

Έφερνε ο παππούς από το κυνήγι 2-3 έτοιμες, μαδημένες και καθαρισμένες πέρδικες, για να μην πάρει μυρωδιά το κρέας. Εγώ τις ζεμάτιζα λίγο για να καθαρίσουν καλύτερα από τα φτερά, τις έπλενα καλά και τις έβαζα στην κατσαρόλα για να βράσουν με νερό στην μασίνα περίπου 2-3 ώρες. a
Ύστερα όταν έφτανε η ώρα να σχολάσουν τα παιδιά από το σχολείο, έβγαζα το κρέας από την κατσαρόλα και έριχνα το ρυζάκι. Το άφηνα να βράσει ένα τέταρτο, ίσως και λίγο παραπάνω, και έπειτα κατέβαζα από την φωτιά την σούπα για να την αυγοκόψω. Αντί για λεμόνι, που δεν είχαμε τότε στα χωριά, χρησιμοποιούσαμε “Τοζ” λεμόνι.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οξυά, Μαστοροχώρια, Κόνιτσα, Ήπειρος

Πρόεδρος: 6972660994
Ταμίας: 6942635071

info@oxya.gr

Newsletter

Εγγραφείτε στη λίστα μας για να λαμβάνετε ενημερώσεις

Search