Όταν τελειώναμε τον τρύγο από τα μελίσσια, παίρναμε όσο κερί είχε απομείνει στα σουρωτήρια, το βάζαμε σε λίγο χλιαρό νερό και το στύβαμε με τα χέρια. Το ζουμί αυτό το χρησιμοποιούσαμε για σιρόπι. Κόβαμε μια σκληρή κολοκύθα, την καθαρίζαμε και την τεμαχίζαμε σε λεπτές φέτες. Ύστερα, τη βάζαμε σε νερό με λίγη ασβέστη για λίγες ώρες για να γίνει κριτσανιστή.
Έπειτα την πλέναμε πολύ καλά και τη βάζαμε στο σιρόπι που είχαμε πάρει απ’ τα απομεινάρια απ’ τα μελίσσια. Τα βράζαμε ώσπου να δέσει το σιρόπι. Αν δεν ήταν πολύ γλυκό, ρίχναμε και λίγο μέλι ακόμα.
Τα βάζαμε στον τενεκέ και τα φυλάγαμε για να τα βάζουμε στη φέτα για τα παιδιά το απόγευμα.