ΚΟΤΟΠΙΤΑ της Αθανασίας Κυπαρίσση

Υλικά

Για την γέμιση
1 κοτόπουλο περίπου 1,5 κ.
1 κ. κρεμμύδια ξερά
6 αυγά
1 κούπα ζωμό από το κοτόπουλο
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο λάδι για το σοτάρισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε το κοτόπουλο με λίγο αλάτι, το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεκοκαλίζουμε και το λιανίζουμε σε πολύ ψιλά κομματάκια, σχεδόν ίνες.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε, σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι, για να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε 1 κούπα ζωμό από το κοτόπουλο και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τον ζωμό. Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο κρεμμύδι. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Μετά προσθέτουμε και το λιανισμένο κοτόπουλο και ενώνουμε τα υλικά μας ανακατεύοντάς τα.

Για τα φύλλα
1 κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτάλι του γλυκού αλάτι
1 κουτάλι του γλυκού ξύδι
1 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό γάλα
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη, μετράμε το αλεύρι (με το πλόχερο) ανάλογα με το πόσα φύλλα χρειαζόμαστε. Στην μέση βάζουμε όλα τα υλικά μας και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να κάνουμε μια μέτρια ζύμη, όχι σφιχτή. Ανοίγουμε 10 φύλλα λίγο μεγαλύτερα από το μέγεθος του ταψιού μας. Τα 2 τα ψήνουμε στον φούρνο που έχουμε ανάψει να προθερμανθεί. Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι και στρώνουμε ένα - ένα τα πέντε πρώτα φύλλα. Το κάθε ένα που στρώνουμε το ραντίζουμε με λίγο λάδι. Βάζουμε ένα ψημένο φύλλο και ρίχνουμε το μείγμα υλικών που έχουμε φτιάξει. Κατόπιν βάζουμε το άλλο ψημένο φύλλο και στρώνουμε τα τελευταία τρία φύλλα με την ίδια διαδικασία. Τα φύλλα που προεξέχουν από το ταψί τα γυρίζουμε προς τα μέσα στρίβοντάς τα για να φτιάξουμε τον κόθορο –το πιο νόστιμο κομμάτι κάθε πίτας). Την ραντίζουμε με λίγο νερό και την ψήνουμε για 1 ώρα στους 170 βαθμούς. Καλή σας όρεξη.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οξυά, Μαστοροχώρια, Κόνιτσα, Ήπειρος

Πρόεδρος: 6972660994
Ταμίας: 6942635071

info@oxya.gr

Newsletter

Εγγραφείτε στη λίστα μας για να λαμβάνετε ενημερώσεις

Search