Στο χωριό μας όπως και σε άλλα ορεινά μέρη, όπου αφθονούν οι καρυδιές, οι νοικοκυρές φτιάχναμε λικέρ από χλωρά καρύδια. Είναι πολύ εύκολο και το απολαμβάναμε τις κρύες βραδιές του χειμώνα. Εξάλλου ήταν το γυναικείο πιοτό που κερνάγαμε τις μέρες των γιορτών μαζί με γλυκό του κουταλιού ή ταψιού, ότι είχαμε.
Στα μέσα του Ιούνη διαλέγαμε καρύδια χλωρά (10 μικρά πράσινα καρυδάκια) και αφού τα πλέναμε με το μαχαίρι τα κόβαμε σε 3-4 κομμάτια. Τα βάζαμε σε φαρδύ γυάλινο βάζο και τα καλύπταμε με 1 λίτρο τσίπουρο. Κλείναμε το βάζο καλά, βάζαμε στο σκέπασμα ένα κομμάτι ύφασμα και το στερεώναμε με γερό σπάγκο. Αφήναμε το βάζο έξω από το σπίτι, επί 2 μήνες περίπου, σε σημείο που να το βλέπει ο ήλιος πολλές ώρες την ημέρα. Κάθε 2–3 ημέρες, το κουνάγαμε. Σουρώναμε το τσίπουρο, πετούσαμε τα κομματάκια των καρυδιών και το βάζαμε σε μπουκάλι. Βράζαμε 1 κούπα ζάχαρη μαζί με 3-4 κουταλιές νερό, 2 ξυλαράκια κανέλλας και 3-4 γαρύφαλλα για πέντε λεπτά, μέχρι να λειώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να δένει το σιρόπι. Αφήναμε το σιρόπι να κρυώσει και το προσθέταμε στο μπουκάλι με το τσίπουρο. Ρίχναμε μαζί και τα αρωματικά. Αφήναμε το λικέρ ακόμα μια εβδομάδα στον ήλιο. Το σουρώναμε και το βάζαμε σε καθαρό μπουκάλι.