Μαζεύαμε τα κράνια τον Οκτώβρη τα πλέναμε καλά και τα βάζαμε σε μπουκάλι μεγάλο και ρίχναμε και ζάχαρι 1 κ. (όσο και τα κράνια), λίγο κονιάκ, περισσότερο ούζο, αρκετό τσίπουρο, βατσινόμουρες φτασμένες –βατόμουρα μαύρα όμως για να έχουν χρώμα-, κανέλα και γαρύφαλλο.
(Νερό δεν βάζουμε καθόλου)
Κλείναμε το μπουκάλι και το βάζαμε στον ήλιο για 1 μήνα.
Μετά από το διάστημα αυτό το ανοίγαμε και ήταν έτοιμο για να το πιούμε. Δεν βγάζουμε από μέσα τα κράνια και έτσι δε χάνεται η ζωντάνια του.