Συνεχίζω

Φεύγοντας από την Οξυά οδικώς, 14 χιλιόμετρα μετά συναντάτε τη διασταύρωση με τον Εθνικό δρόμο Γιάννενα – Θεσσαλονίκη. Έτσι συνεχίζετε:

Προς Θεσσαλονίκη:
Στρίβετε αριστερά και ακολουθώντας τον σε καλή κατάσταση Εθνικό δρόμο, σε λιγότερο από 2 ώρες , διασχίζοντας τα χωριά Εφταχώρι, Πεντάλοφο, Τσοτίλι, Νεάπολη συναντάτε την Εγνατία οδό. Η Θεσσαλονίκη από το σημείο αυτό απέχει 1 ώρα.

Προς Καστοριά:
Στρίβετε αριστερά – έχοντας τον Σαραντάπορο στα δεξιά σας - ακολουθώντας τη σήμανση προς Κοζάνη, Καστοριά, Θεσσαλονίκη. Λίγο μετά τη διασταύρωση με το χωριό Δροσοπηγή και πριν το Εφταχώρι στη γέφυρα του παραπόταμου του Σαραντάπορου προς Μακεδονία κάνετε αριστερά ακολουθώντας τις πινακίδες προς Καστοριά. Τα 52 χιλ. μέχρι την Καστοριά θα σας αποζημιώσουν.

Προς Kόνιτσα - Γιάννενα:
Στρίβετε δεξιά - έχοντας τον Σαραντάπορο στα αριστερά σας - ακολουθώντας τη σήμανση προς Γιάννενα. Μετά από 25 χιλ. η Κόνιτσα είναι δίπλα σας και οδηγώντας για άλλα 60 χιλ τα Γιάννενα σας υποδέχονται.

Προς Βαλκάνια:
Στρίβετε δεξιά - έχοντας τον Σαραντάπορο στα αριστερά σας - ακολουθώντας τη σήμανση προς Γιάννενα. Μετά από 25 χιλ. στην Κόνιτσα κάνετε δεξιά προς το Τελωνείο της Μέρτζιανης για τα διαδικαστικά για να περάσετε στην Αλβανία. Αν όμως δεν σας εξυπηρετεί η πρόσβαση από τη Μέρτζιανη, από την Κόνιτσα συνεχίζετε προς Γιάννενα. Στη μέση της διαδρομής θα συναντήσετε το Καλπάκι. Εκεί θα στρίψετε δεξιά προς Κακαβιά – Αλβανία.