Συνταγές

 


ΚΡΕΑΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
της Ευαγγελίας Τσίμα


Οξυά, 1 Γενάρη 2008

Το κρέας ήταν Γίδινο. Στο τζάκι πάνω σε πυροστιά βάζαμε μια μπακιρένια κατσαρόλα και μέσα ρίχναμε το μπροστινό μέρος του γίδινου κρέατος – για να βγαίνει η νοστιμάδα από το κόκαλο- και το τσιγαρίζαμε (γιαχνίζαμε) μαζί με ξερά κρεμμύδια (σε μικρά κομμάτια) και λάδι.
Αφού τσιγαρίζονταν ρίχναμε αλάτι, κόκκινο γλυκό πιπέρι, ντομάτα πελτέ (φρέσκια σπιτική). Όλα τα υλικά τα αφήναμε να βράσουν μαζί για 15 περίπου λεπτά.
Προσθέταμε νερό για να βράζει η γίδα. Δοκιμάζαμε και μόλις ήταν έτοιμο βάζαμε ωμά τα μακαρόνια (χονδρό μέγεθος) και ανακατεύαμε με ξύλινη κουτάλα ώσπου να βράσει και να νοστιμέψει όλο το υλικό – ενιαία.
Δοκιμάζαμε το φαγητό . Πως όμως θα ήμασταν σίγουροι. Τραβούσαμε τα μακαρόνια με το πιρούνι και αν μένανε πάνω του τότε ήταν έτοιμο το φαγητό αν γλίστραγαν ήθελαν και άλλο βράσιμο. Όταν ήταν έτοιμα τραβάγαμε την κατσαρόλα στην άκρη στο τζάκι να ξεκουραστεί λίγο το περιεχόμενο. Μετά από λίγο έτοιμα τα πιάτα…

lexico